Home » Neden İnternetten Döviz Kazanmıyoruz? Freelance Çalışıp Döviz Kazanmak İsteyen Profesyoneller İçin 15 Platform

Neden İnternetten Döviz Kazanmıyoruz? Freelance Çalışıp Döviz Kazanmak İsteyen Profesyoneller İçin 15 Platform

Doların hızlı yükseldiği bu günlerde bu durumu avantaja dönüştürerek yurt dışından döviz kazanmak oldukça karlı bir duruma geldi.

1.Fiverr

HEMEN İNCELE

Fiverr, dünyanın en büyük ve en aktif freelance platformlarından birisi. Ücreti minimum 5 dolar olmak üzere ilan açabiliyorsunuz. Oldukça fazla kategori var. Yazılımdan WordPress’e, SEO’dan Adwords’e, logo tasarımdan içerik yazmaya hatta çeviriye kadar yüzlerce kategoride uzmanlık alanınıza göre ilan oluşturabilirsiniz. Satış yaptıkça seviyeniz artıyor ve daha yüksek bütçeli işler için ilan açabiliyorsunuz.

Ücret: Dolar

2. Upwork

HEMEN İNCELE

Upwork de Fiverr gibi oldukça büyük ve aktif bir freelance komünitesi. Fiverr’dan farkı ise Fiverr’da hizmetler sabit fiyatlarda iken Upwork’te proje bazlı veya saat bazlı kendi ücretinizi, teklifinizi verebileceğiniz bir sistemin olması. Fix fiyatlı projelerden tutun da sizin ayrıca teklif verebileceğiniz projeler mevcut. Yurt dışında büyük firmalar, orta ve küçük ölçekli ajanslar tarafından sıklıkla kullanılıyor ve dolayısı ile büyük bir pazar var.

3. Freelancer.com – Upwork alternatifi arayanlar için

HEMEN İNCELE

Freelancer.com da tıpkı Upwork gibi çalışıyor. İncelemenizi ve kaydolmanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Upwork ve Freelancer üyelikleri daha fazla potansiyel müşteriye aynı anda ulaşmanızı sağlayacaktır.

Ücret: Dolar

4. Peopleperhour – Sterlin kazanmak isteyenler için

HEMEN İNCELE

Peopleperhour, Upwork ve Freelancer gibi çalışıyor. Ücretler oldukça tatmin edici. Özellikle yazılım ve pazarlama alanında çok fazla ilan göreceksiniz.

Ücret: Pound/Sterlin

5. 99designs – Hızlı tasarımcılar için

HEMEN İNCELE

99designs tasarımcılar özelinde kurulmuş bir platform. Yeteneklerinize güveniyorsanız çok güzel projeler mevcut ve teklif göndererek sisteme katılabilirsiniz.

Ücret: Dolar

6. crowdspring – Uzmanlaşmış tasarımcılar için

HEMEN İNCELE

Crowdspring de 99designs gibi tasarım dikeyinde özelleştirilmiş bir freelance platformu. Şu an freelance tasarımcılar için yeni kayıt almayı durdurmuş ancak yandaki “HEMEN İNCELE” butonu üzerinden formu doldurup bekleyebilirsiniz. Proje ücretleri oldukça dolgun ve sizden çok kaliteli işler bekliyorlar.

Ücret: Dolar

7. Toptal – Üst Düzey Pazarlama Profesyonelleri İçin

HEMEN İNCELE

Toptal alanında uzmanlaşmış freelancer’lar için aktif bir platform. Developer, Designer, Finance Expert, Project Manager ve Product Manager olarak başvurabiliyorsunuz.

Ücret: Dolar

8. CodementorX – Yetenekli Yazılımcılar İçin

HEMEN İNCELE

CodementorX, yetenekli yazılımcılar yani developerlar için birebir. Mutlaka kayıt olmanızı tavsiye ediyorum. Üst düzey yazılımcılar ve şirketler aktif olarak platformda bulunuyor.

Ücret: Dolar

9. WittyPen – İçerik Pazarlama Uzmanları İçin

HEMEN İNCELE

WittyPen pek çok markanın içerik ihtiyaçlarını gidermek için başvurduğu bir platform. İngilizce’nize güveniyorsanız mutlaka başvurmanızı tavsiye ediyorum.

Ücret: Dolar

10. Codeable – Uzman WordPress Geliştiriciler İçin

HEMEN İNCELE

Codeable, saatlik en az 60 dolar sunan bir freelance platformu. WordPress’te uzmansanız ve kendinize güveniyorsanız Codeable’a mutlaka üye olun. Freelance olarak başvurmak için bazı şartlar var;

We’re specifically searching for developers who specialize in WooCommerce, Gravity Forms, AffiliateWP, Contact Form 7, YITH, Ninja Forms, Events Calendar Pro, Divi, or LearnDash.

Ücret: Dolar

11. RemoteOK – Remote tam zamanlı veya yarı zamanlı iş arayanlar için

HEMEN İNCELE

Remote olarak part time, full time, freelance olarak iş yapıyorsanız RemoteOK göz atabileceğiniz ve iş bakabileceğiniz bir platform.

Ücret: Dolar, Euro

12. Remote.com – Saatlik Profesyonel İş Arayanlar İçin İdeal

HEMEN İNCELE

Remote.com da RemoteOK gibi bir uzaktan çalışma platformu. Saatlik bazlı işler mevcut ve sürekli ilanlar açılıyor. Site sizden aylık bir premium üyelik ücreti istiyor. Ücretsiz hesapta aylık başvurabileceğiniz iş sayısı sınırsız. Eğer profilinizi iyi bir şekilde düzenlerseniz, şirketlerin veya startup’ların sizi işe davet etmesi ve fiyat alma gibi seçenekler de mevcut.

Ücret: Dolar

13. We Work Remotely – Remote İş Platformlarına Alternatif Arayanlar İçin

HEMEN İNCELE

We Work Remotely, remote iş platformlarına alternatif arayanlar için ideal bir yer. Az ama öz ilanlar paylaşılıyor. Hotjar’ın da geçen aylarda Europe bölgesi için aylık 4 bin euro’ya remote çalışacak bir support uzmanı iş ilanını buradan paylaştığını söyleyeyim.

Ücret: Dolar, Euro

14. Amazon Mechanical Turk – Mikro iş arayanlar için // Stajyerler ve Dijital Pazarlamaya Yeni Adapte Olanlar İçin İdeal

HEMEN İNCELE

Amazon’un mikro iş platformu Mechanical Turk’te çok basit işler(anket doldur, şunu Google’da ara çıkan sonucun ekran görüntüsünü at, yorum yap) yaparak cüzi rakamlar kazanabilirsiniz. Mechanical Turk’un yakın zamanda Facebook’un Cambridge Analytica skandalı ile gündeme geldiğini de söyleyeyim. Zira Cambridge Analytica 1 dolar karşılığında Facebook’taki uygulamasına bağlanmanız için para ödediğini de söyleyelim.

Ücret: Dolar

15. Envato – Düzenli Gelir Sağlamak İsteyen Yetenekli Yazılımcılar – Ekipler – Girişimciler İçin

HEMEN İNCELE

Bünyesinde Themeforest, Codecanyon, Videohive, Audiojungle gibi muhteşem platformlar olan Envato’da yüzlerce farklı kategori bulunuyor. Yazılımcı iseniz küçük eklentiler, temalar, arayüzler hazırlayabilir ve bunu satışa sunabilirsiniz. Özellikle Hintliler bir araya gelip küçük ekipler halinde tasarım, yazılım ve pazarlama olmak üzere buradan iyi para kazanıyorlar.

Girişimciyseniz yukarda verdiğin Upwork, Fiverr gibi platformlardan tema, eklenti, arayüz yaptırarak satışa sunabilirsiniz. Güncelleme desteği konusunda da dikkatli olun mutlaka.

Ücret: Dolar

Leave a Reply

Your email address will not be published.